Luteri musical meie kirikus

28.06.2019

Suvefestival Kõige Tähtsam 28.–30. juunini 2019

Eesti suurim kristlik festival toimub tänavu Keilas. Tegeleme ka suvisel ajal kõige tähtsamate teemadega. Linnaelanikele tutvustame head sõnumit selle kõige erinevamates väljendusvormides – fotonäitusel, vestluspaneelidel ja kontsertidel. Kuigi üritusi on palju, ei pea kogu aeg kiirustama. Suurt suve võib nautida ka vabaõhukohvikus raudteejaama ees. Ümbruskonna tänavatel tiirutab festivalirong, mis sõidutab kõiki soovijaid tasuta üritustele. Festival on koht nii puhkuseks kui oma elu võtmeküsimustega maadlemiseks – mis teeb ühe inimese vitaalseks, samal ajal kui teine endaga vaevu hakkama saab.

Festivalile ootame kõikide vanusegruppide esindajad. Programm on mitmekesine ning arvestab nii väikeste kui suurte inimeste huvidega. Ajal, mil vanemad saavad kontsertidest ja seminaridest osa võtta, on lastel nii laupäeval kui ka pühapäeval võimalus aktiivselt kaasa lüüa programmis “Superkangelased” (Keila Kooli staadionil ja Hiirekese mängutoas).

Noorteprogramm stardib juba reede õhtul kell 21:00 ning jätkub uue hooga laupäeval kell 20:00. Saame lähemalt tuttavaks spoken word stiili räppar Joel Markus Antsoniga ning vaatame ja kuulame, mida ägedat on Fusion pop-kooril meile sel korral varuks.

Festival on rahvusvaheline. Kaugeimaks esinejaks on varasemalt Eestiga tutvunud ja siinse publiku poolt soojalt vastu võetud muusik Jules Riding Uus-Meremaalt. Kammerkoori Voces Musicales kontserdi kava pani kokku Iowa (USA) ülikooli koorijuhtimise professor David Puderbaugh, kes saabus esmakordselt Eestisse viisteist aastat tagasi, eesmärgiga laulupeokultuuri uurida.

Soomekeelne muusikaline draama „Martin Lutheri ja Katharina lugu” on kirja pandud Loviisas. 502 aastat tagasi naelutas Luther Wittenbergi lossikiriku ukse külge 95 teesi. Sellel suvel ärkab Tuovi Putkoneni lavastuses taas ellu ajalooline persoon, kes oli fanaatiline, mehine, ning samas loomult tundlik. Lisaks reformatsioonile saab kaasa elada Martini ja Katharina armastusloole ning näha laval nende lapsi.

Etenduses on kasutatud luteri koraale Johann Sebastian Bachi seades, Heinrich Schützi motetti kooridele ning renessansiaegset instrumentaalmuusikat. Üles astuvad Loviisa oratooriumikoor, Haapsalu toomkoor ja Keila Miikaeli Koguduse koor, juhatab Paula Jokinen. Koreograafia autor on Titta Tunkkari ning muusikaline juht Suvi af Hällström.

Kutsume planeerima oma kalendris kogu nädalavahetust festivalile ning soovitame tulla kogu perega! Suve suursündmusel ei saa ju lasta endast kogemata mööda libiseda.

Lähemat infot festivali esinejate kohta saab aadressil: www.suvefestival.ee. Lisaküsimuste korral võib kirjutada julgesti: keila@suvefestival.ee

Järgmine:

Eelmine: