Taize palvus laulupeo õhtul

29.06.2019

Tantsu- ja laulupeo eel

 

„Laulge Issandale uus laul, tema kiituslaul vagade koguduses! 

Iisrael rõõmustagu oma tegijast! Siioni lapsed ilutsegu oma kuningast!

Nad kiitku ringtantsus tema nime, trummide ja kanneldega mängigu nad temale!

Sest Issandal on hea meel oma rahvast.“ Ps 149:1-4a

 

Järgmisel nädalal suunduvad tantsu- ja laulupeolised Eestimaalt ja mujaltki eesti kogukondadest kogu maailmast Tallinna, et veeta mitmed päevad üheskoos laulu- ja tantsuproovides, seejärel staadionimurul tantsides, laulupeorongkäigus marssides ning laulukaare all lauldes. See on tõsiselt ettevalmistatud ning kauaoodatud ja -igatsetud pidu!

 

Eesootav tantsupidu ja juubelilaulupidu loob kõigile võimaluse kogeda osadust oma rahvuskaaslasetega, kuid ka tuhandete ja tuhandete kaaskristlastega, kellega me iialgi kusagil mujal ei kohtu. Vajame kõik aeg-ajalt kinnitavat õlatunnet, ühises rütmis hingamist ja üheskoos laulmist. Juubelilaulupidu ja sellele eelnev tantsupidu loovad selle võimaluse.

 

Palvetagem XX tantsupeo ja juubelilaulupeo õnnestumise pärast oma isiklikes, kodustes ja koguduste palvetes!

 

Ühtlasi levitage oma sõprade ja tuttavate, oma kihelkonna ning koguduse tantsijate ja lauljate seas sõnumit, et reedel, 5. juulil 2019, pärast tantsupeo etendusi ja juubelilaulupeo viimaste proovide lõppu, toimub kell 23.00 Tallinna Jaani kirikus (Vabaduse väljakul) Taizé palvus, mis on pühendatud meie ühisele peole. Täname üheskoos võimaluse eest pidada tantsu- ja laulupidusid vabas Eestis, palume õnnistust ja kordaminekut juubelilaulupeole, Eestimaale ja rahvale!

 

Õnnistust tantsu- ja laulupeo kordaminekuks soovides

 

+Peapiiskop Urmas Viilma

Järgmine:

Eelmine: