Keila koguduse uus õpetaja Arnd Matthias Burghardt

24.06.2018

24. juunil peale jumalateenistust valis Keila koguduse nõukogu koguduse uueks õpetajaks Arnd Matthias Burghardti.

Arnd Matthias sündis Saksamaal Ingelheimis 11. mail 1970. aastal. Tema teoloogiaõpingud möödusid Saksamaal Marburgi ja Kieli ülikoolides. Koguduse õpetajaks ordineeriti Arnd Matthias 2000. aastal Braunschweigi Katariina kirikus. Järgnevatel aastatel töötas ta pastorina nii Läti kui ka Saksamaa luterlikes kogudustes. Alates 2006. aastast tegutseb Arnd Matthias Tallinnas Saksa Lunastaja koguduse hingekarjasena, samuti alates 2007. aastast Nõmme Rahu koguduse abiõpetajana. Viimased neli aastat elas ta abikaasa töö tõttu Genfis, teenides sealset saksa kogudust. Arnd Matthias on abielus Anne Burghardtiga, kes on samuti EELK vaimulik ja töötab Luterlikus Maailmaliidus oikumeeniliste suhete sekretärina. Nende peres on kolm last: Karl Otto (13a), Johannes (31a, lapsendatud) ja Iida Maria (7a). Lisaks kogudusele töötab Arnd Matthias Tallinnas Inglise Kolledži filosoofia ja religiooniloo õpetajana. Tema sulest on ilmunud mitmeid artikleid, s.h veebiajakirjas „Kirik ja Teoloogia“.

Järgmine:

Eelmine: